Deutsche spräche  English language

  • Northern Supporter
  • Queen Mary II
  • Vrachtschip

Stationaire Motoren

FUEL-Water-Emulsion systemen (FWE) voor stationaire motoren/installaties

Water en vloeibare brandstoffen kunnen op moleculair niveau weliswaar niet met elkaar worden gemengd, maar met ons geoctrooieerde proces kunnen ze zonder verlies en homogeen tijdelijk worden geëmulgeerd. De geproduceerde emulsie wordt via het oorspronkelijke injectiesysteem in de motor geleid en met verrassende resultaten verbrand. Daarbij vindt de waterdosering volledig elektronisch aangestuurd en specifiek op het werkingspunt gericht plaats.

 

De waarden die in de zomer van 2012 gedurende 9 weken zijn gemeten op de motortestbank van de TÜV Nord in Essen (D) bij een vrachtwagenmotor met gebruik van emulsie in vergelijking met diesel zijn indrukwekkend: Afhankelijk van het watergehalte (5 - 40%) zijn alle schadelijke stoffen die onder regelgeving vallen gereduceerd.

Roet tot aan detectiegrenswaarde = 100%, aantal deeltjes tot 95%, stikstofoxide tot 30%. Daarbij konden het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot reproduceerbaar met bijna 5 % worden verminderd. Een absolute noviteit in de technologie voor uitlaatgasreductie!